Τρίτη 23 Απριλίου 2013

'Eφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Richie Heavens, σε ηλικία 72 ετών




Ο φολκ μουσικός που έγραψε, τραγούδησε  και περιόδευσε για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, ήταν περισσότερο γνωστός για την εμφάνιση στο Woodstock.




Ο αμερικανός  φολκ μουσικός Richie Havens, ο οποίος άνοιξε το 1969 το Woodstock Music Festival και ενεργοποίησε το πλήθος με τη διασκευή του Motherless Child / Freedom, πέθανε από καρδιακή προσβολή την Δευτέρα στην ηλικία των 72, σύμφωνα με το πρακτορείο  του.

O Havens, ο οποίος αναδείχθηκε από τη folk σκηνή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1960, πέθανε στο σπίτι του στο Jersey City, στο New Jersey, είπε. ο πρόεδρος του πρακτορείου Roots,  Tim Drake

Γνωστός για το δυναμικό παίξιμο στην κιθάρα του και τις γεμάτες ψυχή διασκευές ποπ και φολκ τραγουδιών, ο Havens ηχογράφησε, εκτέλεσε και περιόδευσε για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, με μιά ακουστική κιθάρα για να υπερασπιστεί τα αίτια για ατομική ελευθερία  και αδελφοσύνη. Αποσύρθηκε από τις περιοδείες πριν από τρία χρόνια.

Η οικογένειά του είπε ότι μια δημόσια δέηση θα ανακοινωθεί αργότερα και ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο μεταξύ.

"Πέρα από τη μουσική του, εκείνοι  που έχουν συναντηθεί με τον Havens θα θυμούνται την ευγενική και συμπονετική φύση του, το διακριτικό χιούμορ του και την ισχυρή παρουσία του," σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας .

Η αυτοσχέδια έκδοση του Havens του γκόσπελ τραγουδιού Μotherless Child εξελίχθηκε στο Freedom  στο Woodstock και έγινε ύμνος της δεκαετίας του 1960 για την hippy γενιά. Η ερμηνεία του στο τραγούδι περιλήφθηκε στην ομώνυμη ταινία συναυλία και διεύρυνε το κοινό του.

Μια διαφορετική εκδοχή του Freedom  έχει συμπεριληφθεί στο soundtrack της ταινίας 2012 του Quentin Tarantino Django Unchained.

Άλλες επιτυχίες του Havens συμπεριλαμβάνουν διασκευές των Beatles στο Here Comes the Sun  και το Strawberry Fields Forever  καθώς και των Who στο Won't get fooled again.









myreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου